De Oosthof is een samenwerkingsverband tussen vier dierenartsenpraktijken. Ga naar De Oosthof.

Operaties

Dagelijks worden er veel verschillende operaties uitgevoerd in onze kliniek. De meest voorkomende operaties zijn:

Onze dierenartsen hebben allen een zeer ruime chirurgische ervaring.  Een succesvolle operatie begint met een goede voorbereiding en kent een goede nabehandeling. Het is van belang dat je als eigenaar goed begrijpt wat er gaat gebeuren en wat je kunt verwachten. Voor elke operatie is er overleg tussen jou en de dierenarts die je hond gaat opereren.

Pre-anesthetisch onderzoek

Elke anesthesie of narcose wordt vooraf gegaan door een pre-anesthetisch onderzoek. De algemene toestand van je dier wordt bekeken en hart en longen zullen beluisterd worden. Indien er geen bijzonderheden worden waargenomen en het betreft een overigens gezonde dier dan wordt de narcose gegeven. Bij oudere dieren of dieren waarbij we problemen met de narcose kunnen verwachten wordt vaak eerst bloedonderzoek gedaan. De afwijkingen die er eventueel gevonden worden, worden dan meegenomen in de beslissing welke narcose we je dier toedienen.

Narcose

De meeste dieren krijgen de narcose d.m.v. een prikje in de spieren. Bij patiënten met een verhoogd narcoserisico en bij uitgebreide operaties wordt er een infuus aangelegd. Via het infuus kan de narcose toegediend worden en de vochtbalans wordt goed onder controle gehouden. Ook is er op deze manier een snelle toediening van medicatie mogelijk.

Uiteraard hebben we in de operatiekamer moderne bewakingsapparatuur. Zo worden de vitale functies van de patiënt bewaakt en is te zien hoe het dier zich onder de narcose houdt. Gedurende de ingreep ligt de operatiepatiënt op een verwarmde operatietafel om afkoeling tegen te gaan. Na de operatie mag het dier in een rustige uitslaapruimte weer wakker worden, indien nodig in onze zuurstofkooi. Op deze manieren houden wij het narcose risico zo laag mogelijk!

Nazorg

Wanneer je, je huisdier ophaalt na de operatie zal de assistente verloop van de operatie met je doornemen en je voorzien van alle informatie voor de nazorg. Om dit alles thuis nogmaals na te lezen, krijg je van ons een informatiebrief mee.

© Copyright 2018 - https://www.deoosthof.nl/gelre-dierenartsen/
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing