De Oosthof is een samenwerkingsverband tussen vier praktijken.

Workshop Koesignalen

Tijdens onze boerenavonden hebben we proberen te laten zien wat goed kijken naar het gedrag van koeien kan opleveren. En zoals we hebben gezien is dat op het gebied van voeren soms al heel veel. Omdat er erg positief op deze avonden gereageerd werd en het een heel erg leuk onderwerp is zouden we hier graag een vervolg aan willen geven in de vorm van een workshop.

Doel van de bijeenkomst: Herkennen en begrijpen van de lichaamstaal van koeien en koppels.

Koeien zenden zeer veel nuttige informatie uit, u moet dit alleen even leren begrijpen. Door deze koesignalen op te nemen in de dagelijkse routine bereiken we meer welzijn voor de dieren en meer rendement en werkplezier voor de veehouder!

De uitdaging: Beoordeel uw management aan de hand van bewuste waarnemingen aan de dieren en signaleer vroegtijdig ongemak, ziekte en risicofactoren. Hoe past u de leerdoelen van deze workshop in op het eigen bedrijf of in uw dagelijkse werkzaamheden.

In een workshop van ongeveer 3 uur gaan we met een kleine groep (8-10) in op de signalen waarmee koeien ons iets vertellen over voeding, huisvesting, klimaat en gezondheid. Wat zijn risicomomenten voor risicokoeien op risicoplaatsen? Zien we OZO’s (onbegrepen zaken die opvallen)?

De workshop gaat plaatsvinden op:
23 mei: omgeving Groenlo

Tijdstip: 13:30-16:30

Kosten: €49,95 voor veehouders en €79,95 voor andere geïnteresseerden.

Aanmelden of meer informatie? 
Stuur een e-mail naar [email protected] of bel 0545-217060.

© Copyright 2019 - https://www.deoosthof.nl/
Niice Digital marketing Niice Digital Marketing