Gezelschapsdieren
Gezelschapsdieren
Paarden
Paarden
Varken
varken
Rundvee
rundvee
Contact
Contact

Even voorstellen; De Oosthof

De Oosthof:

De Oosthof is een uniek samenwerkingsverband in het oosten van het land. Er zijn hierin 35 dierenartsen werkzaam vanuit 3 dierenartsenpraktijken: Gelre dierenartsen, Dierenartsenpraktijk De Hagmolen en Dierenkliniek Hellendoorn-Nijverdal. Binnen de varkenshouderij zijn 10 dierenartsen fulltime aan het werk. Binnen de rundveehouderij 12 dierenartsen. In de paarden diergeneeskunde 5, gezelschapsdieren 7 en 1 dierenarts in de geitenhouderij.  In de visie van de Oosthof zijn diergezondheid, duurzame en veilige voedselproductie en innovatie de basisprincipes. Iedere dierenarts heeft een voorkeurskennisgebied om gericht kennis te creëren en over te dragen en om als extra adviseur in te kunnen zetten bij bedrijfsproblemen van collega-dierenartsen.

Wat de Oosthof u biedt krijgt u bij een ander niet:

De Oosthof biedt diergeneeskundige dienstverlening aan op basis van diersoortspecialisten met een hoog kennisniveau. De Oosthof is een kenniscentrum dat eenvoudig bereikbaar is omdat we regionaal werken. Wij streven een bewust antibioticumgebruik na, we werken met onafhankelijke laboratoria en onze bedrijfsaanpak werkt toe naar gerichte oplossingen.

Onze dierenartsen werken vanuit het principe: ‘Doe waar je goed in bent en doe dit goed!’.

Waarom kiezen we voor deze opzet:

Bedrijven groeien en vragen steeds meer kennis. Door kennis actief uit te wisselen binnen gespecialiseerde diersoortteams bieden wij een hoog kennisniveau van iedere Oosthof-dierenarts. Zo vertalen we diergezondheid en technische cijfers naar een verbetering van de resultaten. Een beter resultaat in combinatie met onze scherpe prijzen leidt tot uw economische voordeel.

De Varkensschool

De Varkensschool biedt ruimte om u en uw medewerkers verder te scholen, individueel of in studie/focus-groepen. Bezoek hiervoor onze website www.varkensschool.nl.

Meer weten: We komen graag eens kennis maken en plannen daarna een gratis stalbezoek in door een Oosthof-dierenarts.

Juli
25
BVD–IBR campagne van Nederlandse rundveehouderij
De Nederlandse rundveehouderij (melkvee, kalveren, vleesvee) start dit jaar een campagne om de rundveeziektes BVD en IBR zo veel als mogelijk uit te bannen. De campagne is een initiatief van LTO Nederland, SBK, CRV en NZO. Ook de KNMvD is betrokken b...
Lees verder
Juli
22
Nieuwsbrief Rund Juli 2014
In de nieuwsbrief van juli aandacht voor salmonella, Startvac en een handige tip voor het ontluchten van een Intraseal injector. Lees hier onze nieuwsbrief van juli 2014.
Lees verder
Juli
4
Summerschool 'Varkens houden in 2025'
HAS Hogeschool en CAH Dronten organiseren samen met VIC Sterksel de vijfde editie van de Summerschool. Dit jaar is het thema ‘’Varkenshouden in 2025’’. De Summerschool vindt plaats van maandag 7 juli tot en met vrijdag 18 j...
Lees verder
Juni
13
Start gemaakt met Richtlijn Streptococcen
Verschillende richtlijnen voor dierenartsen, hoe met ziektes om te gaan qua diagnostiek en behandeling, zijn in de maak. De eerste richtlijn is inmiddels gereed. De richtlijnprimeur is voor Streptococcen die hersenvliesontsteking bij varkens veroorza...
Lees verder
banner
Samenwerkende praktijken

06-46725302
0545-286 891